تحقیق دانش اموزی

پژوهش درباره کرونا ویروس

پژوهش درباره کرونا ویروس

پژوهش درباره کرونا ویروس

مقدمه:

ویروس‌های کرونا گروه بزرگی از ویروس‌ها هستند که می‌توانند حیوانات و انسان‌ها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتی‌های تنفسی شوند؛ این ناراحتی‌ها ممکن است به اندازه سرماخوردگی خفیف یا به اندازه ذات الریه شدید باشند. در موارد نادر، ویروس‌های کرونای حیوانی، انسان‌ها را آلوده می‌کنند و سپس بین آنها سرایت پیدا می‌کنند. شاید ویروس SARS (نشانگان تنفسی حاد) در سال 2002 الی 2003 را به خاطر بیاورید؛ این ویروس نمونه‌ای از ویروس کرونا بود که از حیوانات به انسان‌منتقل شد. یکی دیگر از موارد مهم و جدیدتر نژاد ویروس‌کرونا، MERS (نشانگان تنفسی خاورمیانه) نام دارد که در سال 2012 در خاورمیانه کشف شد و به گفته دانشمندان این ویروس ابتدا از شتر به انسان انتقال پیدا کرده است.

کووید-۱۹ افراد متفاوت را به‌طرق گوناگون تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیماریِ اکثر افراد مبتلا خفیف یا متوسط است و بدون نیاز به بستری شدن بهبود می‌یابد.

جمع اوری اطلاعات :

در انسان، این ویروس عمدتاً از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار سرایت پیدا می‌کند. این ویروس همچنین می‌تواند از طریق لمس سطح آلوده و سپس لمس دهان، بینی یا چشم‌ها سرایت پیدا کند، اگرچه گمان می‌رود این شیوۀ اصلی سرایت ویروس نباشد.

«مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری» (CDC) اقدامات بهداشتی خوبی ازجمله این موارد را توصیه می‌کند: شستشوی مکرر دست، مصرف مایعات، سرفه کردن در قسمت داخلی آرنج یا دستمال کاغذی و ماندن در خانه در صورت احساس بیماری. به‌علاوه، توصیه می‌کنیم که حتی اگر بیمار نیستید در خانه بمانید، مگر اینکه واقعاً لازم باشد بیرون بروید، و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنید (حداقل شش فوت یا حدود دو متر از دیگران فاصله بگیرید) و ماسکی بپوشید که دهان و بینی شما را بپوشاند

کووید-۱۹ افراد متفاوت را به‌طرق گوناگون تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیماریِ اکثر افراد مبتلا خفیف یا متوسط است و بدون نیاز به بستری شدن بهبود می‌یابد.

شایع‌ترین علائم:‌

تب

سرفه خشک

خستگی

علائم کمترشایع:

درد و کوفتگی

گلودرد

اسهال

التهاب ملتحمه

سردرد

ازدست دادن حس چشایی و بویایی

بثورات پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پا

 پیشگیری :

با آگاهی از واقعیت‌های بیماری و انجام اقدامات احتیاطی لازم، از خود و اطرافیان‌تان محافظت کنید. توصیه‌های ارائه‌شده ازسوی سازمان بهداشت محلی‌تان را رعایت کنید.

برای جلوگیری از گسترش کووید-۱۹:

مرتب دست‌هایتان را بشویید. از آب و صابون یا شوینده الکلی برای شستشوی دست‌هایتان استفاده کنید.

فاصله کافی را با افرادی که سرفه یا عطسه می‌کنند رعایت کنید.

هنگامی که رعایت فاصله فیزیکی ممکن نیست، از ماسک استفاده کنید.

به چشم‌ها، بینی، یا دهانتان دست نزنید.

هنگام عطسه یا سرفه کردن، دهان و بینی‌تان را با دستمال کاغذی یا آرنجتان بپوشانید.

اگر احساس بیماری می‌کنید، در خانه بمانید.

اگر تب، سرفه، یا دشواری در تنفس دارید، با پزشک مشورت کنید.

اگر از قبل با ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی و درمانی‌تان تماس بگیرید، سریعاً می‌توانند شما را به درمانگاه مناسب ارجاع دهند. با این کار علاوه بر محافظت از شما، از شیوع ویروس و عفونت‌های دیگر جلوگیری می‌شود.

ماسک

ماسک می‌تواند به جلوگیری از انتقال ویروس از فرد دارای ماسک به دیگران کمک کند. ماسک به‌تنهایی برای محافظت دربرابر کووید-۱۹ کافی نیست و باید در کنار رعایت فاصله فیزیکی و حفظ بهداشتِ دست‌ها باشد. توصیه‌های ارائه‌شده ازسوی سازمان بهداشت محلی‌تان را رعایت کنید.

درمان بیماری :

تاکنون هیچ واکسن یا داروی خاصی برای کووید-۱۹ وجود ندارد. درمان‌های مختلف دردست تحقیق است و ازطریق آزمون‌های بالینی آزمایش می‌شوند.

خودمراقبتی

اگر احساس بیماری می‌کنید، باید استراحت کنید، مایعات زیاد بنوشید، و غذاهای مقوی بخورید. در اتاقی مجزا از اعضای دیگر خانواده بمانید و درصورت امکان از حمام جداگانه استفاده کنید. سطوحی را که مرتباً با آن تماس دارید تمیز و ضدعفونی کنید.

همه افراد باید سعی کنند سبک زندگی سالمی را در خانه حفظ کنند. رژیم غذایی سالم داشته باشید، بخوابید، فعالیت کنید، و ازطریق اینترنت یا تلفن با عزیزانتان تماس اجتماعی برقرار کنید. در این دوران دشوار، کودکان درمقایسه با بزرگسالان به محبت و توجه بیشتری نیاز دارند. تا حد امکان فعالیت‌های روزمره و برنامه‌های معمولتان را ازسر بگیرید.

کاملاً طبیعی است که درهنگام بحران احساس غم، استرس، یا سردرگمی کنید. صحبت کردن با افرادی مانند دوستان و اعضای خانواده که به ‌آن‌ها اعتماد دارید می‌تواند مفید باشد. اگر احساس آشفتگی می‌کنید با کادر بهداشت و درمان یا مشاور صحبت کنید.

پیشگیری از ابتلای باقی اعضای خانواده به ویروس کرونا

وقتی یکی از اعضای خانواده‌تان به کرونا مبتلا می‌شود باید مراقب باشید این ویروس به افراد دیگر خانواده سرایت نکند. با روش‌های زیر می‌توانید جلوی گسترش این ویروس را بگیرید:

۱. فاصله‌گذاری در خانه

فرد بیمار را به مکانی در خانه منتقل کنید که دور از باقی افراد خانه باشد. مثلا می‌توانید یکی از اتاق‌های خانه را به او تخصیص دهید و در صورت امکان سرویس بهداشتی او را هم جدا کنید. اگر هم اتاق جداگانه نداشتید، لازم است از بیمار ۲ متر فاصله بگیرید. می‌توانید با پارچه یا هر نوع پارتیشن، بیمار را از دیگران جدا کنید. قطرات تنفسی افراد بیمار می‌توانند تا دو متر دورتر گسترش یابند. بنابراین بیماران باید حداقل ۲ متر از دیگران فاصله داشته باشند.

۲. اختصاص یک فرد برای کمک به بیمار

باید یکی از افراد سالم خانواده که در گروه پرخطر (افراد بالای ۶۵ سال، افراد مبتلا به بیماری های زمینه‌ای مانند دیابت و ناراحتی‌های قلبی) قرار ندارد، به فرد بیمار مبتلا به ویروس کرونا کمک کند. او باید هنگام تماس با بیمار، ماسک بزند و دستکش به دست کند. همچنین او باید بلافاصله بعد از هر بار تماس با بیمار، به مدت ۲۰ ثانیه دست‌هایش را با آب و صابون بشوید.

۳. شستشوی مرتب دست‌ها

هر وقت احساس کردید که با قطرات تنفسی بیمار در تماس بودید (مثلا، از طریق ظروف غذای بیمار)، فورا دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید. این کار به‌ویژه پیش از غذاخوردن یا تماس با بینی و چشم یا دهان‌تان مهم است. همچنین سرویس بهداشتی را پس از هر بار که بیمار از آن استفاده کرد، بشویید تا ویروس کرونا از این طریق به اعضای دیگر خانواده منتقل نشود.

اگر آب و صابون در اختیار نداشتید باید با استفاده از الکل یا مواد ضدعفونی‌کننده که حاوی حداقل ۶۰درصد الکل باشند، دست‌های خود را ضدعفونی کنید. اما هیچ چیز به اندازه شستن صحیح دست‌ها ایمن نیست.

۴. ضدعفونی مکان‌های مشترک

ویروس کرونا می‌تواند ۳ ساعت در هوا، ۴ ساعت روی وسایل فلزی مسی، ۲۴ ساعت روی مقوا و ۲ تا ۳ روز روی ظروف استیل و پلاستیک باقی بماند. به همین دلیل است که باید هر چیزی را که بیمار با آن در تماس است، به‌خوبی بشویید. از میز گرفته تا دستگیره در، کلید و پریزهای برق، روی کابینت‌ها و پیشخوان آشپزخانه، گوشی‌های تلفن، صفحه کلید کامپیوتر، سرویس بهداشتی، شیرآلات و سینک‌های موجود در خانه، باید دایما شسته و تمیز شوند. همچنین باید هر چیزی که بیمار از آن استفاده می‌کند مانند ظروف غذا، حوله و هر وسیله دیگر از باقی وسایل اعضای خانواده جدا شود.

در ضمن هنگام شستشوی ظروف غذای فرد بیمار، باید از مواد شوینده قوی و تا جایی‌که می‌توانید آب گرم استفاده کنید. همچنین هنگام شستن ظروف بیمار، باید دستکش به دست کنید و پس از اینکه دستکش‌هایتان را درآوردید، دست‌هایتان را بشویید.

۵. غذا خوردن دور از بیمار

هرگز نباید در نزدیکی بیمار مبتلا به کوید۱۹ بنشینید و غذا صرف کنید. باید از بیمار فاصله حداقل ۲ متری رعایت شود. در صورت امکان بیمار باید غذایش را جدا از دیگران و در اتاق خود صرف کند. در هر صورت، هنگام غذا خوردن نباید نزدیک بیمار باشید.

۶. توجه به اهمیت ماسک

از آنجایی‌که ویروس کرونا از طریق قطرات تنفسی منتشر می‌شوند، فرد مبتلا به این بیماری باید ماسک به صورت داشته باشد تا ویروس به دیگر اعضای خانواده منتقل نشود. افرادی هم که مسئول مراقبت از بیمار هستند باید حتی وقتی در فاصله دو متری بیمار هستند، ماسک به صورت بزنند. ماسک‌ها هم باید مرتب تعویض شوند.

اگر ماسک در دسترس ندارید، می‌توانید دهان و بینی خود را با دستمال پارچه‌ای بپوشانید. فراموش نکنید که این دستمال‌ها هم باید مرتب شسته شوند.

۷. آموزش کودکان

اگر کودک یا کودکانی در خانه دارید، باید به او روش‌های رعایت بهداشت، مانند پوشاندن دهان‌شان هنگام سرفه یا عطسه و شستن مرتب دست‌هایشان، یاد بدهید.

۸. افزایش سیستم ایمنی بدن

علاوه‌بر رعایت فاصله از بیمار، باید سیستم ایمنی افراد دیگر در خانه را بالا برد. بهترین راه‌حل هم مصرف رژیم غذایی سالم، ورزش و خواب کافی است.

۹. رعایت موارد بهداشتی

اگر بیمار شده‌اید و به دلایلی نمی‌توانید از خانواده‌تان جدا بمانید، مثلا تک‌سرپرست هستید و باید از کودک‌تان مراقبت کنید، باید تمام روش‌های پیشگیرانه (شستشوی مرتب دست‌ها، ماسک زدن و دیگر موارد بهداشتی) را رعایت کنید تا بیماری را به دیگران سرایت ندهید.

با توجه به راهنمایی‌های فوق می‌توانید تا حد زیادی از ابتلا به بیماری ویروس کرونا در امان بمانید و در عین حال از بیمارتان به‌خوبی مراقبت کنید تا دوره بیماری او با موفقیت طی شود.

نتیجه گیری:

بیشتر افراد دچار علائم خفیف ویروس کرونا می‌شوند. درمانی برای این ویروس وجود ندارد اما راهکارهای ساده‌ای هستند که می‌توانند علائم را کنترل کنند.
– بیشتر افراد بعد از چند روز حالشان بهتر می‌شود و در عرض یک هفته بهبود پیدا می‌کنند؛ اما همچنان ممکن است ناقل باشند. بنابراین باید به مدت 14 روز بعد از شروع اولین علائم، قرنطینه حفظ شود

تب و سرفه و تنگی نفس را می‌توانید با راهکارهایی که در بالا گفتیم کنترل کنید تا زودتر حالتان خوب شود. زیاد آب بنوشید و استراحت کنید.
– یادتان باشد از دیگران دور بمانید و به تمام پروتکل‌های بهداشتی و مراقبتی عمل نمایید تا ویروس را به عزیزانتان منتقل نکنید.

منبع:

 سایت انشاء باز

سایت های اینترنتی و اطلاعات شخصی

پژوهش درباره کرونا ویروس  پژوهش درباره کرونا ویروس  پژوهش درباره کرونا ویروس

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا