برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و حفظ بهداشت چه کنیم
برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و حفظ بهداشت چه کنیم
افرادی که در کار تهیه و توزیع مواد غذائی هستند از جمله کارکنان بوفههای مدارس، رستورانها، اغذیه فروشیها و.. . باید در زمینه رعایت اصول بهداشت فردی آموزش ببینند. انواع آلودگیهای باکتریایی و انگلی از طروق مختلف و در اثر تماس با دست، ترشحات حلق و بینی و حتی لباس افرادی که تهیه و توزیع مواد غذائی را به عهده دارند به مصرف کننده منتقل میشود.
بنابراین در آموزش نکات ذیل باید تاکید شود:
2- دور کردن زیور آلات از خود
3- پوشاندن موی سر
4- پوشاندن بینی و دهان هنگام عطسه و سرفه
5- باند پیچی کردن خراشها و زخمهای روی انگشتان
6- شستن کامل دستها با آب و صابون قبل از تهیه غذا و بعد از اجابت مزاج
7- کوتاه نگهداشتن ناخن ها
خوب پختن غذا:
پخت کامل غذا موجب از بین رفتن میکروارگانیسمهای بیماریزا که ممکن است در مراحل مختلف تهیه و آماده سازی وارد غذا شده، رشد و تکثیر یابند، میشود. زمانی پخت غذا کامل است که همه قسمتهای آن حداقل 70 درجه سانتی گراد حرارت دیده باشد.
–هنگام بسته بندی کردن مواد غذایی حتما دست های تان را بشویید. آلوده بودن دست ها موجب انتقال میکروب ها به مواد غذایی و فاسد شدن آن ها می شود.
–بهترین روش برای آب کردن یخ انواع گوشت ها آن است که گوشت را از فریزر خارج کرده و اجازه دهید چند ساعت درون یخچال بماند تا به مرور یخ آن آب شود.
داغ یا سرد نگه داشتن غذا:
نکات ذیل در این محلها باید رعایت شوند.
* تمیز نگهداشتن محوطه آشپزخانه و رستورانها، اغذیه فروشیها و بوفههای مدارس باشد. از جمله شستشو و نظافت کف و دیوارها
برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و حفظ بهداشت چه کنیم
منبع: سایت انشاء باز