سلامت و بهداشت پایه دوازدهم

روش های کم کردن نمک غذا و حذف نمکدان از سفره تحقیق کنید

روش های کم کردن نمک غذا و حذف نمکدان از سفره تحقیق کنید

1- افزودن کمتر نمک در غذا

بسیاری از افراد، حتی نمی‌توانند تصور کنند که سیب‌زمینی یا پاستا در آب بدون نمک پخته شود، یا سس بدون افزودن نمک تهیه گردد.

در حقیقت، در هیچ یک از این موارد، افزودن نمک در پخت ضرورتی ندارد و صرفاً برحسب عادت افراد انجام می‌شود.

سبزی‌ها به خودی خود، به مقدار فراوانی طعم دارند و اضافه کردن میزان زیادی نمک در آب پخت، سبب پنهان شدن این طعم خواهد شد.

جالب اینجاست که با کاهش دریافت نمک، جوانه‌های چشایی به سرعت با رژیم کم نمک تطبیق داده می‌شوند و فرد ناگهان متوجه سایر طعم‌هایی خواهد شد که قبلاً با افزودن نمک فراوان، پنهان شده بودند.

در صورتی که حذف کامل نمک را به شما توصیه کرده‌اند، میزان نمک دریافتی خود را به‌تدریج کاهش دهید که در این صورت، کمتر متوجه این کاهش خواهید شد.

2- کاهش تدریجی نمک دریافتی

همیشه قبل از افزودن نمک، غذای خود را بچشید و فقط به مقداری که واقعاً نیاز است، از نمک استفاده نمایید تا حدی که طعم غذا قابل قبول گردد.

میزانی از نمک را که به طور طبیعی برای هر غذا استفاده می‌کنید، اندازه بگیرید؛ سپس 25 درصد از آن بکاهید.

بعد از دو هفته، از این میزان، 25 درصد دیگر نیز کم کنید و به این ترتیب، این عمل را ادامه دهید تا زمانی که اصلاً نمکی به غذا اضافه نکنید.

در این صورت جوانه‌های چشایی شما به‌تدریج به طعم‌های گوناگون غذاهای کم نمک عادت خواهند کرد.

3- استفاده از روش‌های پخت کم‌نمک

آب مورد استفاده در پخت، باعث بیرون کشیدن نمک و در نتیجه از بین رفتن طعم از غذا می‌شود.

بنابراین، استفاده از آبِ کمتر برای پخت، می‌تواند طعم طبیعی غذاها را نگه دارد.

پخت هرگونه غذا در آب، خود می‌تواند به حفظ تمام طعم‌های آن کمک نماید؛ پس آب غذا را دور نریزید.

جالب اینجاست که با کاهش دریافت نمک، جوانه‌های چشایی به سرعت با رژیم کم نمک تطبیق داده می‌شوند و فرد ناگهان متوجه سایر طعم‌هایی خواهد شد که قبلاً با افزودن نمک فراوان، پنهان شده بودند

تفت دادن

* یک روش عالی برای پخت گوشت‌ها، ماهی‌ها و سبزی‌ها با چربی و نمک کم، تفت دادن آن‌ها در تابه‌های بزرگ است.

برای افزودن طعم آن‌ها، از گیاهان و ادویه‌هایی مانند سیر، زنجبیل، زیره، آبلیمو و خردل استفاده کنید.

* از مصرف سویا سس و سایر سس‌های مشابه که نمک زیادی دارند بپرهیزید.

کباب کردن

* کبابی کردن گوشت‌ها از طریق کاهش رطوبت، سبب افزایش طعم آن‌ها می‌شود.

در این صورت نیازی به افزودن طعم به غذاها نخواهد بود. برای این کار می‌توانید از سبزی‌های مناسب برای هر غذا (مثلاً رزماری برای گوشت بره و ترخون برای مرغ) استفاده کنید.

* ماهی‌های بزرگ‌تر را می‌توان به‌صورت کامل یا خردشده در قطعات کوچک‌تر، کبابی کرد.

پیچاندن ماهی در کاغذ آلومینیومی به نگهداری آب آن‌ها کمک خواهد کرد.

برای افزودن طعم نیز می‌توانید از برش‌های لیمو، شوید و ترخون استفاده کنید.

بخار پز کردن

* تمام سبزی‌ها را می‌توان بخارپز نمود. این روش، به ویژه برای سبزی‌های ریشه‌ای، مثل سیب‌زمینی، سیب‌زمینی شیرین، هویج، چغندر و شلغم مناسب است که بسته به نوع سبزی و ضخامت قطعات آن‌ها، در مدت زمان 20-10 دقیقه بخارپز می‌شوند.

سبزی‌های برگ‌دار مانند کلم، جوانه‌ها و اسفناج نیز به خوبی بخارپز می‌شوند.

* ماهی به خوبی بخارپز می‌شود؛ زیرا این روش نسبت به آب‌پز کردن یا پختن، آرام‌تر می‌باشد که باعث جدا شدن گوشت‌های آن از هم می‌شود.

برخی گوشت‌ها نیز می‌توانند، بخارپز شوند.

استفاده از مایکروویو

* سبزی‌ها را به همراه 2-1 قاشق غذاخوری آب یا عصاره در مایکروویو بپزید.

گوشت نیز به خوبی در مایکروویو می‌پزد؛ اما به دلیل اینکه با این روش، آب خود را از دست نمی‌دهد، طعم گوشت‌ها به اندازه کبابی کردن، افزایش نمی‌یابد.

روش های کم کردن نمک غذا و حذف نمکدان از سفره تحقیق کنید

منبع: سایت انشاء باز

مشاهده بیشتر

مسعود خادمی ارده

مسعود خادمی هستم در زمینه نویسندگی مطالب سایت و ساخت تحقیق از سال 1390 شروع به فعالیت کردم و بعد مدتی فکر ساخت سایت انشا باز به ذهنم رسید و الان اینجا هستیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا