سلامت و بهداشت پایه دوازدهم

برای جلوگیری از فساد و خرابی مواد غذایی چه راه هایی پیشنهاد می دهید

برای جلوگیری از فساد و خرابی مواد غذایی چه راه هایی پیشنهاد می دهید

1- همیشه در یخچال 2 بخش متفاوت را به غذاهای خام و غذاهای پخته اختصاص دهید و از قرار دادن این 2 نوع غذا در کنار هم بپرهیزید. این کار مانع از فساد غذای پخته شده می شود.

2- هرگز سبزی ها را کنار انواع گوشت ها قرار ندهید. گاهی ممکن است آلودگی ها و باکتری های موجود در سبزی موجب فاسد شدن گوشت شود.

3-بهترین روش برای آب کردن یخ انواع گوشت ها آن است که گوشت را از فریزر خارج کرده و اجازه دهید چند ساعت درون یخچال بماند تا به مرور یخ آن آب شود.

4-گرم نگه داشتن غذا
گرمای زیاد، بیشتر میکروب‌ها را می‌کشد و غذا را از نظر بار میکروبی سالم می‌کند. اگر غذای پخته شده‌ای را مدتی بعد می‌خواهید سرو کنید، حتما آن را گرم نگه دارید

5-سرد کردن غذاها
بهترین روش برای نگهداری از غذایی که فعلا نمی‌خواهید مصرفش کنید، سرد کردن آن است. باقی مانده غذاها را در یخچال یا فریزر گذاشته و دقت کنید که ظرف محتوی غذا درپوش داشته باشد. توجه کنید که کمی گرم نگه داشتن غذا سبب جلوگیری از رشد میکروب‌‌ها در آن نخواهد شد

6-منجمد کردن غذاها
سرمای یخچال در حدود ۴ درجه سانتی‌گراد بوده، در حالی که سرمای فریزر باید صفر درجه سانتی‌گراد باشد. توجه کنید که در انتقال مواد غذایی به فریزر به ظرف مورد استفاده و نیز اندازه آن توجه کنید. اگر ظرف بزرگی دارید که پر از غذا است، آن را در ظروف کوچک‌تر ریخته و داخل فریزر بگذارید تا هر چه زودتر منجمد شوند

7-غذاهای خامه‌دار، پودینگ‌ها و بستنی بعد از خروج از انجماد باید دور انداخته شوند، این گونه مواد غذایی را هرگز دوباره منجمد نکنید. همواره به این نکته توجه داشته باشید که میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت‌، مرغ و غذاهای از پیش آماده شده ممکن است بدون اینکه بوی خاصی داشته باشند، فاسد شده باشند.

برای جلوگیری از فساد و خرابی مواد غذایی چه راه هایی پیشنهاد می دهید

منبع: سایت انشاء باز

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا