جواب تمرین های علومعلوم پایه هشتم

روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارند

روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارند

تحقیق در مورد روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارند

روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود.

 خواص روغن زیتون برای سلامتی بدن:

  • روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌ کند.
  • روغن زیتون مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی- عروقی می ‌شود.
  • کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌ دهد، بدون اینکه که نوع خوب آن یعنی HDL کاهش پیدا کند.
  • روغن زیتون از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌ کند.
  • یکی دیگر از خواص روغن زیتون این است که مانع رسوب پلاک ‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ ها می ‌شود.
  • روغن زیتون به علت دارا بودن چربی های غیر اشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود.
  • تنظیم قند خون بدن از خواص روغن زیتون است.

دیگر خواص درمانی روغن زیتون ::

  • کاهش فشار خون بالا
  • درمان خون ‌ریزی لثه و تقویت لثه
  • تقویت حافظه
  • جلوگیری از سفید شدن مو
  • تسکین دردهای روماتیسمی

ویژگی های روغن زیتون :

روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز است زیرا در اثر حرارات خراب نمی شود.

دوام و مدت نگاهداری آن نسبت به روغن‌های دیگر بیشتر است و حتی می‌توان آن را فریز کرد.

مطالب پیشنهادی :  تحقیق درباره کاربردهای آزبست خطرهای آن و راه های جلوگیری یا کاهش خطرها اطلاعات جمع آوری کنید

 روغن زیتون برای هیچ کس مضر نیست و همه افراد می توانند از آن استفاده کنند فقط میوه تازه و یاقوتی آن معده راسست می کند و ممکن است تولید استفراغ کنند .

روغن جامد برای سلامتی خطرناک است:.

کسانی که روغن نباتی جامد مصرف می کنند بیشتر از کسانی که روغن مایع مصرف می کنند در معرض خطر حمله قلبی می باشند.

روغن مایع از روغن جامد بهتر و سالم تر است زیرا روغن مایع بهتر و آسان تر جذب بدن می شود و روغن جامد دیر هضم می باشد در واقع روغن جامد در دمای 37 درجه در داخل بدن به صورت جامد باقی می ماند. روغن جامد به جذب کلسترول بیشتر از روغن مایع کمک می کند و میزان کلسترول خون را بالاتر می برد بالا رفتن کلسترول امکان حملات قلبی را در افراد افزایش می دهد.

روغن های مایع اسید های چرب غیر اشباع هستند و روغن های جامد در پروسه تبدیل روغن مایع به جامد به اسیدهای چرب اشباع شده تبدیل شده اند و برای سلامت شخص مضر می باشند.

با مقایسه روغن جامد و روغن مایع در خدمتتون هستم:

روغن های جامد ابتدا به صورت مایع هستند.،برای بالا بردن مقاومت آنها را هیدروژنه می کنند.در این فرآیند اسیدهای چرب روغن اشباع شده و به همین دلیل به این روغن ها اشباع شده می گویند.روغن های جامد مدت بیشتری قابل نگهداری هستند ،حرارت را بهتر تحمل میکنند و علاوه بر این به نور حساس نیستند ،ولی به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع برای بدن زیان آور هستند .چربی های اشباع در ایجاد بیماری های قلبی و عروقی ،سکته قلبی و افزایش چربی خون نقش زیادی دارند.علاوه بر این ،جریان هیدروژنه کردن اسیدهای چرب ترانس در ایجاد سرطان نقش دارند .یه همین دلیل روغن های جامد اگر چه برای سرخ کردن در حرارت زیاد ،بهتر از روغن های مایع معمولی هستند،اما به طور کلی در لیست غذاهای خطرناک قرار میگیرند.

مطالب پیشنهادی :  راه های جلوگیری از گازگرفتگی با کربن مونوکسید و همچنین ویژگی وسایل گازسوز

اکثر روغن های مایع دارای مقدار بسیار کمی اسید چرب اشباع و به ندرت ایزومر ترانس دارند،در حالی که روغن های جامد دارای مقدار زیادی چربی اشباع و ایزومر ترانس هستند.بدون شک دلیل عمده ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی،شیوه نامناسب زندگی از جمله تغذیه نامناسب است .نکته مهم اینه که زمینه این بیماری هااز دوران کودکی در بدن شکل می گیرد.تمایل به غذاهای چرب ، شور،برشته وسرخ شده از کودکی شکل می گیرد و زائقه ما را می سازد که عوض کردن آن در بزرگسالی مشکل است.روغن های مایع به دلیل داشتن چربی غیر اشباع برای مصرف بهتر از روغن جامد هستند.مثل روغن زیتون ،آفتاب گردان ،سویا وذرت.روغن ها و چربی ها نقش مهمی در تغذیه ما دارند .اگرچه مصرف زیاد آنها خطر اضافه وزن و بیماری های قلبی و عروقی وبعضی از انواع سرطان ها را افزایش می دهد ،ولی وجود مقدار کافی در رژیم غذایی ضروری است.روغن های گیاهی مایع با دارا بودن مقادیر کافی از اسید های چرب غیر اشباع و نداشتن کلسترول ،مناسب تر از روغن جامد هستند.برای سرخ کردن مواد غذایی ،هیچ وقت از روغن مایع استفاده نکنید،زیرا سریعـأ اکسید شده و  مواد سرطان زا تولید می کند.برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی و در صورت نداشتن از روغن جامد استفاده کنید

اطلاعات جمع اوری کنید علوم در مورد روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارند

جواب تمرین علوم پایه هشتم در مورد روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارند

نظر شما در مورد این مطلب چه بود نظر بزارید

مطالب پیشنهادی :  راه های جلوگیری از گازگرفتگی با کربن مونوکسید و همچنین ویژگی وسایل گازسوز

این مطلب اختصاصی بوده و کپی برداری در سایت یا کانال تلگرام شما بدون ذکر منبع و ادرس سایت حرام و است و پیگرد قانونی دارد

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا