انشا پایه هفتم پایه هشتم پایه نهم پایه دهم

توضیح تصویر
موضوعات
ads

چه عواملی در مزرعه بر امنیت و ایمنی مواد غذایی اثر می گذارند

چه عواملی در مزرعه بر امنیت و ایمنی مواد غذایی اثر می گذارند

تحقیق درباره چه عواملی در مزرعه بر امنیت مود غذایی اثر دارد

سلامت مواد غذایی: از مزرعه تا بشقاب

همانطور که بحث شد تغذیه سالم به سلامت مواد اولیه بکار رفته شده، یعنی سلامت مراحل تولید ،نگهداری،تهیه، توزیع و مصرف آن بستگی دارد و لذا اصطلاح رایج در مباحث امنیت غذایی یعنی سلامت غذا از مزرعه تا بشقاب  یا به عبارتی از تولید تا مصرف بر همین اساس مطرح می کنند عبارتند از:

-نوع کود و آفت کش مورد استفاده در کشاورزی در سلامت محصولات کشاورزی اثر دارد. مصرف مواد شیمیایی به  خصوص میزان بی رویه آن تهدید کننده سلامت مصرف کننده آن محصولات است و اثر سرطان زایی دارد.

-نوع آب مصرفی و سلامت آن در آبیاری محصولات کشاورزی مهم است. آلودگی آب به فضولات انسانی و یا صنعتی در آلودگی به خصوص سبزیجات و صیفی جات موثر است. آلودگی آب رودخانه ها و دریاچه ها و دریاها با فاضلاب صنعتی باعث آلودگی نه تنها محصولات کشاورزی بلکه آبزیان می شود و سلامت انسان  با مصرف آن به خطر می افتد.

-کیفیت آب مشروب نیز در سلامت انسان بسیار مهم است. آلودگی آب مشروب و یا وجود مقادیر غیرطبیعی برخی  املاح و اجزای آب مثل نیترات و فلوراید اثرات مضری بر سلامت انسان و حتی جنین دارد.

-نوع غذا، دارو و مکمل هایی که در پرورش ماهی و مرغ، سایر پرندگان و دامها استفاده می شود و نیز میزان سلامت این حیوانات در سلامت فراورده های آنها شامل گوشت و شیر و تخم مرغ و لذا در سلامت  مصرف کنندگان این محصولات تاثیر بسیاری دارد. مصرف بی رویه مواد  شیمیایی و یا هورمونی برای  کاهش هزینه های تولید و افزایش  کمی  محصولات و عدم درمان بیماری های آنها تهدید جدی  در سلامت انسان هاست که باعث ایجاد بیماری های مختلفی  چون اختلالات هورمونی، جنون گاوی، آنفولانزای مرغی، تب مالت و نیز سایر بیماری های مشترک انسان و حیوان می شود.

-حتی در صورت سلامت محصول تولید شده، نحوه بسته بندی، نگهداری و توزیع آنها نیز مسئله مهمی است. برای مثال نوع ماده ای که برای افزایش ماندگاری به محصولات کشاورزی زده می شود، جنس و پاکیزگی ظرف یا بسته  بندی، جنس و تمیزی بطری آب همه بر سلامت مصرف کنندگان تاثیرگذار است. سلامت این مرحله از زنجیره تولید تا مصرف  مواد غذایی و به عبارتی امنیت غذایی عمدتا در حیطه مسئولیت دولت ها، مسئولین دولتی و خصوصی بخش های مرتبط و نیز صاحبان این مشاغل است. بدیهی  است افزایش آگاهی و سواد بهداشتی افراد در این موارد می تواند نقش مهمی در پیشگیری و یا رفع سریعتر این تهدیدات و یا کاهش دامنه عوارض آن شود. مثلا کاهش خرید و استقبال از مواد غذایی غیربهداشتی باعث کاهش عرضه و اصلاح محصول خواهد شد.

منبع: سایت انشاء باز

نظر شما در مورد این مطلب چه بود نظر بزارید ممنونم

مطالب پیشنهادی :  جواب فعالیت های درس دوم انسان و محیط زیست پایه یازدهم
تاریخ ارسال : ۵ام اردیبهشت ۱۳۹۸
بازدید : 152 بازدید
نظرات کاربران

توضیح تصویر
کمک جو